Därför är privatlån en säker låneform

Det finns många olika låneformer, varav några av dessa är olika typer av snabblån, smslån eller mer riktade lån såsom bolån eller billån. Det finns dock en mycket klassisk låneform som täcker det allra mesta och som fungerar som den absolut säkraste låneformen - privatlån. Vi på Ekonomibloggen reder i detta blogginlägg ut varför du, om du tvekar över låneformen på ditt kommande lån, borde välja att ta ett privatlån.

Ett privatlån är en lånetyp som är baserad på ett lån som inte tas med någon säkerhet, det vill säga att du själv inte riskerar något som du innehar rent fysiskt såsom ett hus eller lägenhet. Ett privatlån är i regel fokuserat på olika typer av konsumtion, oavsett om du är intresserad av att köpa en motorcykel eller bygga ut huset. Friheten med dom absolut flesta privatlån är att du som långivare själv kan bestämma vad pengarna ska gå till.

Låg ränta med privatlån

Ett privatlån gör att du kan låna upp till 600.000 kronor till en mycket förmånlig ränta. Om du skulle vilja låna högre belopp, om än inte 600.000 kronor, genom ett snabblån så blir din räntekostnad betydligt högre. Det finns många långivare som erbjuder privatlån till god ränta, varav flera av dessa går att jämföra på flera lånesiter. Det centrala i att ta ett privatlån med låg ränta är att du jämför lån för att säkerställa att du får den absolut lägsta räntan möjligt.

En bank som lyssnar

Privatlån säker låneform

Om du går i tankarna om att låna ett mindre belopp för en mindre utgift, låt oss säga för att köpa en finare klocka, så behöver du en bank som är lyhörd. Flera banker som erbjuder privatlån för mellan 30.000 - 100.000 kronor erbjuder saker såsom räntefria månader och flexibel återbetalningstid när det kommer till din återbetalning av det privatlån som du tagit. Om du däremot hade tagit ett snabblån eller smslån så kommer med banken med stor sannolikhet inte att vara lika flexibel. Långivare som erbjuder snabblån är ofta mycket stränga när det kommer till deras ränta och den överenskomna återbetalningstiden. Du får med andra ord inte tumma på avtalet när det kommer till snabblån, men om du har ett privatlån hos någon etablerad bank så är dom ofta lyhörda och ser till att hjälpa dig ur dom olika finansiella situationerna du kan tänkas hamna i under återbetalningstiden.

Fem snabba frågor om privatlån

Finns det privatlån för mindre belopp? Ja, det finns flera banker som erbjuder privatlån på mellan 5.000 - 10.000 kronor till en god ränta.

Tas det kreditupplysningar på privatlån? Ja, i regel tar alla banker som erbjuder privatlån som låneform en kreditupplysning via antingen Bisnode eller Upplysningscentralen (UC).

Får jag använda pengarna till vad jag vill? Ja, du kan allt som oftast använda pengarna som du lånar genom ett privatlån till vad du vill. Det centrala för långivaren är att du betalar tillbaka på ditt lån under varje månad och att du betalar in den räntan som är överenskommen. Exakt vad du vill göra för dina pengar spelar mindre roll för långivaren.

Vad är skillnaden på privatlån och snabblån? Det är ett par olika faktorer som skiljer privatlån och snabblån åt, bland annat handlar det om lånets löptid, räntan på lånet, beloppet du kan låna samt utbetalningstiden av lånet - det vill säga hur snabbt du får in pengarna på ditt bankkonto.

Varför ska man ta privatlån istället för snabblån? Anledningarna är faktiskt ganska många. Enligt oss på Ekonomibloggen handlar det om att du erbjuds en mycket lägre effektiv ränta när du tar ett privatlån i jämförelse med om du skulle ta ett smslån/snabblån. Du kan också låna pengarna under en mycket längre tid - så länge som 15 år erbjuds. Därtill så kan du genom ett privatlån låna betydligt mer pengar, ofta så mycket som mellan 400.000 - 600.000 kronor till en god ränta.

Ekonomibloggens slutsats om privatlån

Om beskrivningen nedan passar in på dig och din ekonomiska situation så tycker vi på Ekonomibloggen att du borde överväga att ta ett privatlån.

Du vill låna ett högre belopp.
Du värdesätter en lägre ränta på ditt lån och en bank som lyssnar på dig och dina behov.
Du vill ha en flexibilitet i ditt lån för att säkerställa att du aldrig hamnar efter med din återbetalningstid.

Om du känner att beskrivningen ovan passar in på dig och din situation så föreslår vi att du tar ett privatlån, och inte ett snabblån. Det centrala, som vi varit inne på tidigare, ska dock alltid vara att du jämför lån, oavsett vilken låneform du är inne på att ta. För att göra detta kan du se dig omkring på våra recensioner och omdömen av över 50 olika banker och låneförmedlare, eller besöka Jämförlån.online för att säkerställa att du får den bästa räntan möjligt på ditt lån.

Lendo - POPULÄRT VAL! Ränta 2,95% - 25,74%.
Låna mellan 5.000 - 500.000 kr.
1 - 15 år.
Ansök
Advisa - POPULÄRT VAL! Ränta 2,95% - 29,9%.
Låna mellan 3.000 - 600.000 kr.
1 - 15 år.
Ansök
Bynk Ränta 3,95% - 19,95%.
Låna mellan 10.000 - 300.000 kr.
3 - 12 år.
Ansök
OPR Privatlån Ränta 29,9% - 29,9%.
Låna mellan 10.000 - 100.000 kr.
1 - 5 år.
Ansök