Ta lån utan jobb eller inkomst

Det är fullt möjligt att låna pengar med liten inkomst eller helt utan inkomst. Det gäller både privatlån och snabblån. Det är väldigt vanligt att man behöver lite pengar när man är utan jobb. Vilket är rätt självklart utan jobb kommer det inte in någon inkomst och man måste ju klara av att betala hyra och mat för att inte bli vräkt eller svälta. Därför kommer vi visa hur man kan ta lån utan inkomst.

Anmärkning.se Ränta 2,95 % - 29,95%. Låna mellan 10.000 - 200.000 kr under 1 - 15 år. Ansök
Mobillån Ränta 3,25%. Låna upp till 40,000 kr under 30 dagar - 2 år. Ansök

Snabblån eller privatlån när man saknar jobb eller inkomst?

Det varierar kring kriterierna hos långivare som ger ut snabblån. Vissa kräver en liten inkomst som till exempel A-kassa eller CSN medan andra långivare erbjuder lån helt utan inkomst. Därför får man själv leta upp rätt långivare som just passar din ekonomiska situation. Detta gäller även dig som har deklarerat låg inkomst tidigare år och får avslag från privatlån för att den taxerade inkomsten tidigare år var för låg.

För att man ska kunna ta ett privatlån krävs vanligtvis en inkomst på 100 000 kronor per år. Men det finns även Lån utan inkomstmöjlighet för dig utan inkomst att få en privatlån även fast du inte jobbar. Men då krävs att du har med någon som medsökande eller någon som är villig att gå i borgen för dig. Sen använder sig privatlån utav UC och då kollar dom upp vad du hade för taxerade inkomst förra helåret och för två år sedan. Så har du nyligen blivit uppsagd eller slutat jobba av annan anledningar så vet ju inte dom på banken att du har slutat jobba dom tror fortfarande att du har jobb och en löpande inkomst att betala av lånet med. Så dessa två alternativ finns för dig som inte har någon inkomst men behöver ta ett privatlån. Vi rekommenderar att man tar privatlån med någon medsökande eller med någon i borgen när du ska söka ett privatlån utan inkomst.

Söka om lån med alternativa inkomster

Det kan ju vara så att man har inkomst bara det att man inte har ett vanligt jobb. Som exempel om du livnär dig på aktier/värdepapper, egenföretagare eller om du jobbar periodvis. Men det är samma krav här att man behöver ungefär har 100 000 kronor i taxerad årsinkomst. Annars finns det alltid möjlighet att göra en manuell prövning just ditt ärende. För finns säkert många banker kan erbjuda bra villkor även fast man har en alternativ inkomst. Men det brukar behöva balansrapport och resultatrapport och man ska ansöka om lån om man är egenföretagare så förbered dig redan nu om du är egenföretagare och planerar att söka ett privatlån.

Låna pengar när man är sjukskriven eller sjukpensionär

Behöver du ta lån med du är sjukskriven? Det finns möjligheter för dig då även fast du saknar inkomst just nu, har du kvar din anställning och planerar att komma tillbaka till jobbet ska det inte vara några problem att få beviljat ett privatlån. Det är dock lättare att få beviljat och du nyligen för bara några månader sen blev sjukskriven från jobbet, men har du varit sjukskriven flerar år kan det bli svårare att få lån beviljat. Är du sjukpensionär eller förtidspensionär är det förhållandevis lätt att få lån beviljat till dig. Du har då en stabil och fast inkomst som kommer in varje månad, men den är förhållandevis låg och blir därmed en osäkerhet för bankerna. Men det är faktiskt ganska vanligt att sjukpensionärer och sjukskrivna får bra villkor beviljade från bankerna.

Ha kapital som inkomstsäkerhet

Har du en större summa pengar på banken, men saknar taxerad inkomst/jobb finns det möjlighet att använda ditt sparade kapital som säkerhet när du söker lån. Detta göra att bankerna ser kapitalet som en säkerhet för lånen att du har möjlighet att betala av lånet som något oväntat händer. Det är ungefär som ett billån där man har sin bil i säkerhet.

Borgen vid lån

Ett vanligt sätt att få låna pengar när man saknar inkomst är någon är villig att gå i borgen för ditt lån. Borgen är ett löfte till banken att en annan person tar över lånet om inte låntagaren har möjlighet att betala lånet. Det är en säkerhet för banken att dom får tillbaka utlånat belopp. Det vanligaste är att någon familjemedlem är villig går i borgen för att hjälpa till med att få ett lån beviljat. Det finns tre olika varianter utav borgen som är viktigt att hålla koll på. Dessa är Proprieborgen, enkelt borgen och Generell borgen. När du ansöker om lån utan inkomst och tar med någon i borgen är det viktigt att du har koll på dessa för dom varierar lite kring vad som händer om du inte klarar av att betala lånet.