Låna utan UC

Hos oss hittar du flerar långivare som erbjuder lån utan UC, detta innebär att dom inte gör en förfrågan från kreditupplysning centralen. Dom använder sig utav andra kreditupplysningsföretag istället för UC. Dom två vanligaste är Bisnode ab och Creditsafe ab och dom blir allt vanligare och mer legitimerade. Både Bisnode och Creditsafe är bara några år gamla medans UC har funnits sedan 1977.

Ferratum Ränta 3,3%. Låna upp till 30,000 kr under 30 dagar - 5 år. Ansök
Mobillån Ränta 3,25%. Låna upp till 40,000 kr under 30 dagar - 2 år. Ansök
Credway Ränta 2,17%. Låna upp till 30,000 kr under 2 mån - 5 år. Ansök
Smspengar Ränta 3,27%. Låna upp till 30,000 kr under 30 dagar - 1 år. Ansök

Hur mycket kan man låna utan UC?

UC risker

Hur stor belopp är det möjligt att låna utan UC? Om du vill låna 10.000 kronor utan UC så är det inga problem, och upp till runt 30.000 till 40.000 kronor kan man lån utan att det tas en UC hos vissa utav våra långivare. Söker du större belopp än så får man söka efter ett privatlån eller så man låna utan UC flera gånger för att nå beloppet man vill ha. Men det är nog bara en tidsfråga innan man kan låna upp till 100 000 kronor utan UC men det kommer nog dröja några år. Men anledningen till att ingen långivare inte vill låna ut mer än 40 000 kronor utan UC är för att man inte kan veta vad kunden har för mer lån vilket gör att lån på över 40 000 kronor utan UC ä för stor risk att det inte betalas tillbaka för att det ska vara lönsamt för långivare. Men allt eftersom Bisnode och Creditsafe utvecklas och tar marknadsandelar från upplysningscentralen kommer det bli möjligt att låna mer i framtiden utan att en UC tas. För bara något år sedan kunde man inte låna lika mycket som man kan idag utan UC så det går hela tiden framåt, inom en 10 årsperiod är det troligt att man faktiskt kan låna upp till 100 000 kronor utan UC.

Låna trots betalningsanmärkning utan UC

Många utav våra långivare erbjuder lån utan UC trots du har en eller flera betalanmärkningar. Detta är väldigt bra för personer med betalningsanmärkningar för då kan man låna utan att det tas någon UC. Det är samma princip här, om du har ansökt om SMS-lån med UC och du har betalningsanmärkning då kommer bankerna se det om du i framtiden behöver ett privatlån. Då kommer dom absolut inte bevilja dig ett lån om dom ser att du har både SMS lån och betalningsanmärkning så om du tar ett SMS lån med UC gör bara situationen sämre. Det är därför du ska ta lån utan UC, det är jätteviktig att du behåller kreditvärdigheten så du har möjlighet att söka privatlån i framtiden. Det behövs inte heller någon säkerhet om du har betalningsanmärkning och vill låna utan UC. Så du slipper ta med någon i borgen eller ta med någon som medsökande för att få lånet beviljat. Detta är väldigt bra för då slipper ni stå två på lånet och det hela blir mycket enklare. Det finns många fördelar med att ta dessa snabblån för någon som har betalningsanmärkning och behöver en mindre summa pengar. Men inte vill sabba sin kreditvärdighet oavsett om man vill ta lån eller skaffa ett bra kreditkort framöver i livet.

Fakta om UC

Upplysningscentralen är idag Sveriges största kreditupplysningsföretag. Det är vanligt att tro att upplysningscentralen är statlig men det är faktiskt ett företag som ägs av Nordea, SEB, Danske bank, Handelsbanken, Swedbank och Länsförsäkringar bank. Det grundades 1977 och har sedan dess varit störst på kreditupplysningar. Faktum är att år 2018 gjorde Upplysningscentralen en vinst på 34 miljoner efter skatt, och företaget blev värderat till 3.5 miljarder 2018. Upplysningscentralen har haft monopol på kreditupplysnings marknaden, men på senare tid nya kreditföretag vuxit fram och tagit marknadsandelar. Det är därför man kan i dagsläget kan lån utan UC det är tack vare dom nya företaget som inte tar en UC när man ska söka nytt lån.

Läs även: Så fungerar det med snabblån utan kreditupplysning hos UC.

UC samlar upp mycket information om dig. Det är från alla dessa kriterier kollar upplysningscentralen upp om dig när du tar en UC Bättre kreditvärdighet ger dig bättre lånevillkor:

Allt detta slipper du om man lånar utan uc. Då tar upplysningscentralen igen UC på dig!


Lån utan UC

Det är lägre krav på lån utan UC

Du kan ta lån även fast du har betalningsanmärkningar och inkasso efter dig. Det är även möjligt att lån även fast man har en låg inkomst. Vissa av våra långivare har inga krav på inkomst alls och vissa andra har krav fast dom är förhållandevis låga krav jämfört med ett vanligt privatlån där man ofta behöver en inkomst på över 100 000 kronor per år för att det ska bli beviljat. Därför passar dessa lån utan UC bra för studenter eller personer med deltid eller timanställning som inte jobbar fulltid. Men du kanske har hög taxerad årsinkomst fast du är timanställd, då kan det vara svårt att låna till privatlån. Eftersom du är timanställd vilket räknas som en osäkerhet, då kan det vara smart att låna utan UC för att doms villkor passar dig bättre, än vad lån med UC gör. Det kan även vara svårt att få lån beviljat om man har många barn under 18 och man är singel. Eftersom man endast har en inkomst och har flera barn att försörja vilket. Då kan det också vara smart att ta ett lån utan UC för att få ett lån beviljat. Det är även vanligt att man inte får något privatlån beviljat för att man har en fru/man som är arbetslös vilket gör att man får sämre kreditvärdighet då kan det också vara smart att ansöka om lån utan UC för att få låna.

Nackdelar med att ta en UC

Dom allra flesta banker, kreditbolag och hyresvärdar använder sig utav UC när dom ska göra en kreditkoll på dig. Då sparas din UC i ditt register och det är det som är så dåligt eftersom om du söker ett nytt lån då ser banken att du har tagit en UC och då får du sämre kreditvärdighet. Har du ansökt om SMS lån med UC då ser bankerna det och dom blir genast skeptisk. Det kommer bli mycket svårare att få ett privatlån om man har tagit SMS lån med UC, eftersom bankerna kommer tro att du är vårdslös med din privatekonomi, det anses som att du ekonomisk ansvarig och lever på lånade pengar vilket ingen bank vill ha att göra med. Det är mycket större risk att en med SMS hamnar hos kronofogden än en person utan SMS lån därför rekommenderar vi att tar dessa snabblån utan UC för då slipper man att få bankerna emot sig och man behåller sin kreditvärdighet vilket är väldigt viktigt. Även Hyresvärdar blir tveksamma och i värsta fall nekar dig till lägenheten eftersom det finns risk att du inte har möjlighet att betala hyra.

Vi från Ta-lån.com kan tycka att bankerna är lite väl hårda mot dessa snabblån eftersom det hela handlar om ett litet lån som snabbt kommer betalas tillbaka inom någon månad. Med var på den säkra sidan och låna utan UC då slipper man allt krångel i framtiden för att man har en dålig kreditvärdighet.

Tänk på återbetalningstiden

Många tar dessa mindre lån utan UC för att täcka något oförutsedd kostnad som man inte hade räknat med. Som till exempel att någon i huset går sönder och behöver lagas då kan det vara smart att ta ett lån utan UC för att täcka upp för kostnaden. Men man vill ändå inte belasta sin kreditvärdighet så man tar lånet utan UC istället för med. Så man behåller sin kreditvärdighet. Många utav våra långivare erbjuder räntefritt ett antal dagar vilket passar vissa väldigt bra eftersom då kan man betala tillbaka nästa månad när man har fått lite pengar på kortet och då blir det väldigt låg kostnad för lånet. En vanlig och sunt återbetalningstid för dessa lån utan UC är mellan 1 månad till 6 månader. Sen är det ju självklart att om man kan betala av det snabbare är det ju naturligtvis bra att bli av med det så snabbt som möjligt, eftersom dessa lån utan UC ska bara vara för en kortare period då man behöver lite extra pengar. Lånar man större belopp som 40 000 kronor utan UC då blir det givetvis svårare att betala av snabbt. Det är bästa att man du gör upp en avbetalningsplan av man ska amorterar varje månad för att bli av men lånet så snabbt som möjligt. Eftersom lån utan UC är till för att lösa enkla ekonomiska problem så bör man inte använda sig utav långa återbetalningstider då försvinner själva syftet med lån utan UC.