Ekonomibloggen

Spara pengar inför semestern

Semestern 2019 närmar sig, men hur ska man klara ekonomin? Det finns egentligen inte mirakelmedicin för den frågan, men vi på Ekonomibloggen/Ta-Lån.com har våra tips och rekommendationer.

Därför ska du jämföra lån

Osäker på vilken lånegivare du ska välja och vilken som ger dig bäst ränta? Inte alls konstigt - och det är just därför du ska ta dig tiden att jämföra dom olika långivarnas räntor.

Välj rätt återbetalningstid på lånet

Du vet att du vill ta ett lån oavsett bolån eller privatlån, men hur lång ska återbetalningstiden vara? Det finns flera frågetecken gällande olika låneformer och dess återbetalningstider. Vi har pratat med ekonomiexperten Marcus Eriksson som reder ut vad det är som gäller.

Riksbanken lämnar räntan oförändrad

Under en pressträff på onsdagsmorgonen den 13 februari 2019 meddelade riksbanken att räntan lämnas oförändrad på -0,25%. Vad betyder detta för dig som låntagare - är det bra eller dåligt? Vi på Ta-Lån.com reder ut.

Bra eller dåligt att ha kreditkort?

Sugen på att skaffa kreditkort men osäker på om det är bra eller dåligt? Läs vårt blogginlägg om för- och nackdelar med att ha kreditkort och bestäm dig först när du läst klart!

Därför ska du samla dina lån

Alla snackar om att man ska samla lån. Men varför? I detta blogginlägg reder vi ut exakt varför det är en fantastisk idé att samla lån - och vad du har att vinna på att göra det.

7 tips för att spara pengar

Det svider i plånboken och du behöver spara pengar - men hur? Vi sammanfattar 7 enkla tips för hur du kan spara och tjäna pengar för att få mer pengar över varje månad!


Ekonomibloggen är en blogg skapad av oss på Ta-Lån.com som handlar om allt som rör ekonomi, lån, finans och pengar.