Ekonomibloggen

Låna pengar för att bli delägare

Om man behöver låna pengar för att bli delägare i ett företag - vad behöver man då tänka på? I denna guide går vi igenom vad man som kommande delägare behöver tänka på samt listar tänkbara långivare.

Ränta på privatlån

Hur hittar man det lån med bästa ränta när det kommer till privatlån? I denna artikel sammanställer vi hur man hittar ett privatlån med den bästa räntan, och går även in på djupet i hur man lokaliserar ett sådant lån.

Låna pengar av en släkting till handpenningen

Kan man låna pengar av en släkting för att ha råd med handpenningen? Det korta svaret är: Självklart! Läs hela guiden för att ta fram riktlinjer kring hur det görs på bäst sätt..

Låna enklare med Enklare.se

Hur kan man låna enkelt? Med Enklare.se - förstås! Vi har gått ihop med Enklare.se för att berätta allt om att låna pengar enkelt och fördelarna med att använda Enklare.se.

Privatlån med borgenär

Hur fungerar privatlån med borgenär - och varför kan det vara ett bra alternativ i vissa situationer? Ekonomibloggen reder ut allt om privatlån med borgenär tillsammans med Ekonomifokus.se.

Allt om topplån och bottenlån

Hur fungerar topplån i relation till bottenlån, vad är fördelarna och fallgroparna? I samarbete med LånUpplysningen.se så reder Ekonomibloggen ut för- och nackdelar med topplån respektive bottenlån inom bolån.

Därför ska du samla lån och krediter

Varför pratar alla om att man ska "samla lån och krediter på ett och samma ställe? Det är en högst relevant fråga tycker Ekonomibloggen. I samarbete med Lånen.se så berättar vi om dom fördelar som finns med att samla lån och krediter hos en och samma långivare eller bank.

Då ska du låna pengar

När ska man avvakta från att låna och när det det ett bra tillfälle? Ekonomibloggen, i samarbete med HittaSMSLan reder ut vilka tillfällen som kan vara rätt för att låna och i vilka tillfällen du kan behöva avvakta.

Spara pengar till bil

Behöver du spara pengar för att köpa en bil framöver? Frukta icke! Ekonomibloggen sammanställer 5 konkreta spartips för dig som behöver ha råd med drömbilen.

Från revisor till CFO för Savelend

Från revisor till CFO för Savelend - Sarah Ankergårds resa dokumenteras genom en exklusiv intervju hos Fondanalys.se. Läs artikeln för att höra om i vilken riktning Sarah vill ta Savelend framöver.

Ha råd med kontantinsats

Sugen på att köpa en bostadsrätt, villa eller stuga? Då behöver du en kontantinsats på minst 15% i många lägen. Ekonomibloggen ger sina 5 bästa tips för att få råd med kontantinsatsen genom lån och sparande!

Spartips som ökar din pension

Pensionsåldern höjs för varje år som går, varnar Pensionsmyndigheten. Är du redo? Vi på Ekonomibloggen gör vårt för att förbereda dig inför det livsviktiga sparandet till att få en skälig allmän- och tjänstepension genom olika sparmetoder!

Så klarar du av en större ekonomisk utgift

Hur klarar du av en stor ekonomisk utgift? Har du överhuvudtaget ekonomisk stabilitet och likviditet för att göra det? Det är en fråga ekonomiexperten Marcus Eriksson vill att du ställer dig. Läs intervjun för att få hans bästa tips!

Ränta på dina pengar via ett sparkonto

Sugen på att få en avkastning varje månad utan att behöva göra någonting? Ekonomiexperten Marcus Eriksson från Ekonomibloggen rekommenderar dig att skaffa ett sparkonto Läs artikeln för att bilda dig en uppfattning.

Jämför dina lån - få bättre privatekonomi

Behöver du få en bättre privatekonomi men är sugen på att söka om ett lån? Då är det av mycket stor vikt att du ser till att jämföra dom olika långivare som finns på marknaden. I samarbete med Privatlån.se reder vi ut varför det är så viktigt.

Så ökar du din inkomst - 9 tips

I behov av att öka din inkomst? Vi har pratar med privatekonomen Marcus Eriksson som ger sina 9 bästa tips för att öka din inkomst successivt månad för månad genom dessa mycket enkla och långsiktiga tips.

Därför är privatlån en säker låneform

Vilken låneform är bäst och minst riskabel? Finns det risker med lån? Privatlån eller snabblån? Det är en fråga vi på Ta-Lån.com fått flertalet gånger och har därför dedikerat ett helt blogginlägg åt att reda ut tillsammans med Ekonomibloggen.

Betala tillbaka lån i förtid

Fått en ekonomisk stabilitet och sugen på att betala tillbaka lån i förtid? Bra, tycker vi! Vi på Ekonomibloggen har varit i kontakt med Marcus Eriksson, ekonom, för att höra om vilka fördelar det finns med att lösa ut lån i förtid - och vad du som låntagare ska tänka på.

Spara pengar inför semestern

Semestern 2020 närmar sig, men hur ska man klara ekonomin? Det finns egentligen inte mirakelmedicin för den frågan, men vi på Ekonomibloggen/Ta-Lån.com har våra tips och rekommendationer.

Därför ska du jämföra lån

Osäker på vilken lånegivare du ska välja och vilken som ger dig bäst ränta? Inte alls konstigt - och det är just därför du ska ta dig tiden att jämföra dom olika långivarnas räntor.

Välj rätt återbetalningstid på lånet

Du vet att du vill ta ett lån oavsett bolån eller privatlån, men hur lång ska återbetalningstiden vara? Det finns flera frågetecken gällande olika låneformer och dess återbetalningstider. Vi har pratat med ekonomiexperten Marcus Eriksson som reder ut vad det är som gäller.

Riksbanken lämnar räntan oförändrad

Under en pressträff på onsdagsmorgonen den 13 februari 2020 meddelade riksbanken att räntan lämnas oförändrad på -0,25%. Vad betyder detta för dig som låntagare - är det bra eller dåligt? Vi på Ta-Lån.com reder ut.

Bra eller dåligt att ha kreditkort?

Sugen på att skaffa kreditkort men osäker på om det är bra eller dåligt? Läs vårt blogginlägg om för- och nackdelar med att ha kreditkort och bestäm dig först när du läst klart!

Därför ska du samla dina lån

Alla snackar om att man ska samla lån. Men varför? I detta blogginlägg reder vi ut exakt varför det är en fantastisk idé att samla lån - och vad du har att vinna på att göra det.

7 tips för att spara pengar

Det svider i plånboken och du behöver spara pengar - men hur? Vi sammanfattar 7 enkla tips för hur du kan spara och tjäna pengar för att få mer pengar över varje månad!


Ekonomibloggen är en blogg skapad av oss på Ta-Lån.com som handlar om allt som rör ekonomi, lån, finans och pengar.