Så klarar du ekonomin på sommaren 2019

Semesterpengar

Alla förtjänar vi en riktigt härligt semestern under sommarens varmaste månader - den ska vara fri från jobb och får gärna vara så avkopplande som möjligt. Men hur ska man klara ekonomin när man under flera veckor får mer tid än någonsin att spendera pengar och samtidigt tjäna mindre pengar än normalt? Det är en svår ekvation att klara av, men det går att lösa. Bäst av allt är att börja redan vid årsskiftet för att börja spara pengar i olika former, men det finns också lite snabbare lösningar för att har råd med sommarens semesterresa och att dryga ut semesterkassan. I det här blogginlägget av oss på Ta-Lån.com så delar vi med oss av dom bästa tipsen för att få ekonomin att gå ihop under semestern 2019!

1. Börja spara med sparkonto

Om du från och med i år börjar med att spara pengar redan vid årsskiftet så kommer du till Juni, Juli och Augusti ha en bra buffert på ditt konto. Det enda problemet med denna metod är att pengarna inte växer på ett vanligt bankkonto då räntan allt som oftast är helt obefintlig. Det du istället ska fokusera på att är skaffa ett sparkonto där dina pengar förvaltas av andra personer och växer för varje dag som går tack vare en hög ränta. Vi har testat flera olika typer av sparkonton och rekommenderar starkt att du läser vårt omdöme av 4spar som är ett sparkonto som erbjuder upp till 10% i sparränta under 6 månader eller 2 år. Du kan maximalt investera 50.000 kronor hos den sparbanken vilket är ett flexibelt belopp för dig som vill kunna klara av ekonomin under semestern.

2. Skaffa ett kreditkort eller resekort

semester 2019

Genom att skaffa ett kreditkort, eller närmare bestämt ett resekort, så kan du köpa en resa för upp till 100.000 kronor utan att behöva betala den samma dag som du bokar den. Genom att ha ett kreditkort från Norwegian som tillhandahåller kreditkort som kvalar in som ett resekort behöver du inte betala förens om mellan 45-60 dagar efter att du gjort ditt köp. På så sätt hinner du boka din resa, åka på semester och sedan komma hem och börja jobba igen tills nästa lönen kommer in på ditt bankkonto. Tack vare ett resekort är du även försäkrad på resan och behöver inte tänka på onödiga utgifter om ditt bagage är sent, du är sen till flyget eller om du skadar dig på resan. Så många mindre problem och så många fördelar - allt med ett och samma kreditkort!

3. Låna pengar tillfälligt under kortare tid

Att ta ett lån för att ha råd med semestern ska inte ses som det bästa eller första alternativet, utan då är det bättre att inledningsvis gå på tips 1 eller 2 som vi skrivit om tidigare. Men om du ändå är i behov av ett kortfristigt lån på ett mindre belopp så kan snabblån och SMSlån vara en bra lösning under en kortare period.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att dryga ut semesterkassan och gör att du klarar av att i lugn och ro vila ut dig tills semestern är över. Det är vår ambition att du nu ska kunna ha en härligt semester under 2019 och att du kommer tillbaka till vardagen ordentligt utvilad!