Räntekonto hos 4spar - hög sparränta

4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Att använda sig av ett räntekonto genom 4spar är en bra diversifiering från den volatila öppna aktiehandeln och således en klok långsiktig investering för att säkerställa en ekonomisk tillväxt över tid. 4spar erbjuder flera olika alternativ för dig som dels vill använda dig av ränta-på-ränta-effekten, men också ha ett passivt sparande som ger avkastning i form av ränta och som inte kräver omfattande förkunskaper.

Genom att starta ett gratis räntekonto hos 4spar får du 5 olika alternativ i olika typer av räntekonton. Dessa är:

1. Inlåningskonto hos 4spar

Genom ett inlåningskonto hos 4spar får du ett konto som är utan bindningstid med både fria insättningar på kontot och fria uttag från kontot. Det betyder att ett inlåningskonto är rätt alternativ för dig som vill fylla på ditt räntekonto på månadsbasis, men också vill ha möjligheten att ta ut pengar och din intjänade ränta från ditt konto när behovet uppstår för att kompensera för alternativa utgifter rent ekonomiskt.

Genom ett inlåningskonto har du möjlighet att sätta in 1.000 kronor som minst, och 50.000 kronor som högst. Ditt räntekonto är fritt från avgifter och har ingen bindningstid eller uppsägningstid vilket innebär att du kan avsluta ditt konto när du vill.

2. Räntekonto 3 månader eller 6 månader

Räntekontot 3 månader hos 4spar gäller under 3 eller 6 månader och passar bra för dig som vill göra en mer kortsiktig investering på mellan 10.000 - 50.000 kronor. Den aktuella räntan 4spar räntekontopå räntekonton som gäller mellan 3 - 6 månader är mellan 6,1% - 6,6% beroende på hur länge du bevarar dina pengar hos 4spar. Räntan baseras på en fast och årlig ränta.

Vi rekommenderar att du är noga med att tänka på vilken tid du vill behålla dina pengar hos 4spar då det angivna beloppet, alltså räntan, inte erhålls av dig som kund om du avslutar ditt konto/sparande innan det gått 3 eller 6 månader. Det innebär att du går ifrån en investering utan intäkter, trots att pengarna legat vilande på ditt sparkonto. Överväg därför innan du gör din första insättning på ditt nya räntekonto huruvida du vill att pengarna ska finnas där i 3 månader eller 6 månader. Fatta kloka beslut då räntekonton inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.

3. Räntekonto 1 år eller 2 år

Räntekonton som gäller för 1 eller 2 år är 4spars mest långsiktiga alternativ och passar dig som långsiktig investerare allra bäst. Räntekonto 1 och 2 år ger dig en fast ränta på mellan 7% - 8,1% - varav det 2-åriga räntekontot på 8,1% är Sveriges bästa räntekonto. Räntekonton på 1 till 2 år gäller belopp på 10.000 - 50.000 kronor och är helt fritt från övriga och/eller fasta avgifter. Med detta räntekonto har du inte tillgång till fria uttag eller insättningar, så för att välja detta alternativ gäller det att du som sparare är övertygad om att du inte kommer behöva göra några ekonomiska uttag - för annars utgår inte din vinst, det vill säga räntan på ditt investerade belopp.

4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Vanliga frågor om räntekonto hos 4spar

Är det gratis?

Att starta ett räntekonto hos 4spar för att på kort eller lång sikt bygga kapital genom att göra en eller flera insättningar är helt kostnadsfritt - bortsett från dom ekonomiska risker du tar genom att sätta in pengar på ditt räntekonto som du antingen gör en gång eller flera gånger under ditt sparande utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vilken ränta får jag?

4spar erbjuder en sparränta på mellan 5.5% - 8.1% beroende på vilken typ av konto du önskar att sätta in dina pengar på. Vi rekommenderar dig att börja med att skapa ett konto för att sedan göra din research gällande sparkonton, räntekonton och sparräntor.

Finns det någon risk med räntekonto hos 4spar?

Alla ekonomiska investeringar kommer med en viss ekonomisk risk, men genom att ha ett räntekonto hos det väletablerade företaget 4spar som ägs av 4finance så är du så gott som garanterad en ekonomisk vinst. 4spar har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och har som eget företag en hög kreditvärdighet på området.

Varför borde jag ha ett räntekonto hos 4spar?

Att starta ett räntekonto hos 4spar är en god idé då du diversifierar dig från en volatil börshandel som inom kort kommer finna sig i en lågkonjunktur med sjunkande aktiekurser och fler säljare än köpare. Genom att öppna ett räntekonto hos 4spar så överlåter du den ekonomiska förvaltningen på någon annan istället för att du själv ska ta risken och handla i indexfonder, aktier eller andra värdepapper. På så sätt kan du sätta in dina pengar och därefter fokusera på det som är viktigt i ditt liv - och låta någon annan sköta ditt sparkonto medans du ser pengarna växa för varje dag som går.

Vilken kontotyp hos 4spar passar mig bäst?

Vilken kontotyp som passar dig som passiv sparare i ett räntekonto bäst beror på huruvida du vill göra uttag under tiden du sparar, tillika huruvida du vill göra insättningar under sparandets tid - eller inte. Om du vill göra uttag och insättningar rekommenderar vi ett inlåningskonto som ger dig 5.5% i årsränta tillika effektiv ränta. Om du däremot vill stoppa in ett belopp på mellan 10.000 kronor - 50.000 kronor under ett tillfälle och därefter inte fylla på ditt sparkonto så är ett traditionellt räntekonto på sin plats som gör att du har en så kallad inlåsningsränta på dina insatta medel.

4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Recension och omdöme av räntekonto hos 4spar

I jämförelse med alla andra räntekonton och sparkonton som vi på Ta-Lån.com har testat under flera år så är 4spar tveklöst det som har varit lättast att använda och det räntekonto som gett allra bäst ränta. Risken är förhållandevis låg. Genom att ha ett räntekonto hos 4spar så slipper du inlåsningseffekten och riktar dig också mot en förhållandevis trygg ekonomisk marknad då 4spars investeringsfokus ligger på den nordeuropeiska konsumentkreditmarknaden som historiskt sett varit en stabil investering för dom som startat räntekonto hos 4spar.