Sparkonto med bäst sparränta

Sparkonto Sparbelopp & Ränta Skapa konto
4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Viaspar Ränta från 8.00%. Sparbelopp: 5 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
SAVR Hög ränta för månadssparande på månadsbasis. Skapa sparkonto
Avanza Ränta 0.15 - 1%. Sparbelopp: 100 kr - Obegränsat Skapa sparkonto

Starta ett sparkonto

I Sverige finns det flera aktörer på marknaden som erbjuder sparkonton och räntekonton med bra sparränta. Vår personliga favorit är 4Spar där det är helt kostnadsfritt att öppna ett sparkonto/räntekonto som erbjuder upp till så mycket som 10% i sparränta på det kapital du väljer att sätta in. Genom att använda dig av ett sparkonto med bra sparränta så kan du även ta del av ränta på ränta-effekten som är mycket gynnsam om du sparar pengar med långsiktighet i fokus.

Med ett räntekonto genom 4Spar så får du Sveriges bästa sparränta, obegränsat antal fria uttag och du slipper inlåsningseffekten. Därtill erhåller du en personlig inloggning som gör att du kan följa utvecklingen på ditt sparkonto för varje dag som går. 4Spars investeringsfokus ligger på den nordeuropeiska konsumentkreditmarknaden vilket historiskt sett har resulterar i en riktigt bra sparränta. Oavsett om du väljer att sätta in pengar på ett räntekonto som gäller för 1 år eller 2 år så är villkoren likadana. Sparräntan ligger på mellan 7 - 10% och den minsta insättningen är 10.000 kr och maximalt 50.000 kr. Skulle du ha ett mindre kapital tillgängligt, mellan 1000 kr och 10.000 kr så kan du välja ett inlåsningskonto som inte omfattas av den statlig insättningsgarantin. På ett inlåsningskonto erbjuds du 5,5% i sparränta och den minsta insättningen är 1000 kr.

Varför spara pengar i sparkonto?

Att spara pengar på ett sparkonto hos ViaSpar istället för att spara pengar direkt i aktier eller fonder kan vara en bra diversifiering från den traditionella börsen och från direkta konjunkturförändringar. Ett räntekonto/sparkonto är med andra ord ett bra alternativ för dig som vill spara pengar men inte har tid, ork eller intresset att följa enskilda aktier, fonder eller kursutvecklingar runt om i världen i stort.

Ränta på sparkonto

Historiskt ligger räntan för sparkonton av mindre banker eller andra branschaktörer högre än vad storbankerna kan erbjuda. Storbankerna erbjuder allt som oftast en sparränta på mellan 0,5 - 1,5 % medans andra branschaktörer erbjuder sparkonto med bättre sparräntan uppemot 10% som 4Spar gör. Räntan på ditt sparkonto är en central del i hela investeringen då räntan avgör hur stor avkastning du kommer få på ditt investerade belopp vilket också är själva incitamentet att skapa ett sparkonto.

Vad är ett sparkonto/räntekonto?

Ett sparkonto/räntekonto är ett konto hos en bank som säkerställer att dina pengar växer för varje dag som går. Många experter håller med om att räntekonton är det absolut bästa sättet att spara pengar på om man inte vill vara en aktiv handlare av aktier på börsen eller investera i onoterade bolag. Om man däremot vill fokusera även på att vara aktiv på börsen kan det vara en god idé att ta del av dom aktietips 2020 som finns ute av experter.

Ett sparkonto är alltid kopplat till en bank eller ett investeringsbolag som placerar dom pengarna som du sätter in. Bankerna har en skyldighet att rapportera i vilka bolag, fonder eller branscher dom investerar ditt kapital i, och ofta är det generiskt för hela sparkontot och inte unikt för dig som investerare i deras sparkonto.

Vanliga frågor om sparkonton

Därför ska du ha ett sparkonto

Sparkonto med bra sparränta 2020