Få ränta på dina pengar via ett sparkonto

Det finns en mängd olika sparkonton som ger dig ränta allt från 1% i ränta upp till 8.5% i årlig ränta. Det fina med ett sparkonto är att man kan helt fritt göra insättningar och göra uttag och ändå få ränta på sina pengar. Men det finns även sparkonton där man binder sitt kapital under en tid, då är det viktigt att ha koll på hur lång bindningstiden är och hur mycket extra ränta man får för att binda sitt kapital.

Men finns en mängd olika sparkonton där ute vilket ska man då välja. Det finns en bra hemsida som hjälper dig att jämföra sparkonton och den hjälper dig att leta upp det bästa sparkonton som passar din ekonomi och dina förutsättningar. En nykomling inom sparande i stort och sparkonton i synnerhet är SAVR som levererar sparande till god ränta på månadsbasis. Läs gärna ett omdöme av SAVR och kika på det. Vi tycker att man ska välja ett sparkonto som ger en så hög ränta som möjligt så man får lite avkastning på sina pengar. Däremot om man ett sparkonto som har en lägre ränta än vad inflationen är då tjänar man ju inte på att ha sina pengar på ett sparkonto då är det mycket bättre att välja ett sparkonto som har en högre ränta.

Insättningsgaranti på sparkonton. Det finns faktiskt en del sparkonton som erbjuder dig statlig insättningsgaranti men tyvärr är det bara upp till 950 000 kronor och dom sparkontona som har statlig insättningsgaranti har endast ränta på kring 0.7% så då är det knappt värt att spara på ett sparkonto. Det är däremot bättre att spara på 4Spar eller ViaSpar där får man upp till 8.5% på sitt kapital. Annars kan man ju investera sina pengar i lån eller krediter i så kallat peer to peer lending. Där ligger den förväntade avkastningen efter serviceavgifter och kreditförluster på kring 4-10% i ränta.

Sparkonto Sparbelopp & Ränta Skapa konto
4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Viaspar Ränta från 8.00%. Sparbelopp: 5 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Skaffa sparkonto