Därför ska du jämföra lån

Att behöva låna pengar och ta ett lån är en sits som många känner igen sig i. Det är en helt naturlig process oavsett vart man än är i livet. Det kan handla om ett bolån för att finansiera ett nytt hus, ett privatlån för att bygga ut huset eller för att finansiera en tillfälligt större utgift. Det kan handla om ett smslån för att täcka en mindre kostnad över någon vecka eller två. Men det kan också handla om ett billån för att finansiera en bil eller någon annan typ av snabblån för att under en kortare period täcka en kostnad till låg ränta. Oavsett vad du behöver låna pengar till så finns det långivare och banker där ute som kan tänka sig att låna dig pengar.

Men vilken långivare ska du välja?
Hur många ska du jämföra?
Vad ska du tänka på?
Är räntan det centrala eller är villkoren viktigare när man jämför?

Frågorna är många - men om det är någonting vi på Ta-Lån.com kan så är det just att jämföra lån. Låt oss berätta för dig exakt varför du ska jämföra lån.

Hur jämför man lån?

Att jämföra lån är enklare än vad man kan tro. Det finns primärt tre olika sätt att jämföra lån på, varav ett är inte speciellt önskvärt. Den första strategin för att jämföra lån är att själv, på egen hand, söka runt bland dom olika långivarnas villkor och räntor. Problemet med denna metod är att dom olika bankerna inte känner till att du kollar upp räntan hos deras konkurrenter, vilket gör att dom inte har något incitament att ge dig ett lån med lägre ränta än normalt. Om du istället använder dig av metod två eller tre - som innefattar låneförmedlare och aktörer som jämför lån åt dig - så gör du bankerna medvetna om att du kollat upp räntan hos deras konkurrenter och skapar därför ett incitament för bankerna att erbjuda dig en lägre ränta. Antingen tar du hjälp av en traditionell låneförmedlare, se nästa avsnitt, eller så tar du hjälp av en annan jämförare av lån - såsom vi på Ta-Lån.com.

Ta hjälp av en låneförmedlare

Jämföra pengar

Att jämföra lån från flera olika långivare innan du tar ett lån betyder att du kan säkerställa att du får den bästa räntan och dom bästa möjliga villkoren för just det lånebelopp som du är ute efter. Idag finns det fler aktörer på lånemarknaden som kallas för låneförmedlare och vars huvudsakliga uppgifter är att - genom en enda ansökan och således även en enda UC - jämföra flera bankers räntor åt dig. På så sätt behöver du inte ägna allt för mycket tid till att jämföra. Låneförmedlare är en tjänst som jämför lånen åt dig och presenterar dig det bästa, vilket också betyder att bankerna och långivarna får strida om att ha just dig som kund. Det gör att det blir en ekonomisk konkurrens och påverkar dig positivt genom att du till slut med stor sannolikhet får ett lån med låg ränta. Det finns flera olika låneförmedlare ute på marknaden, vi rekommenderar starkt att du tar del av vår recension av Advisa samt vårt omdöme av Lendo för att du ska vara säker på att du får det bästa lånet möjligt.