Spara pengar till bil

Spara till bil

När man ska köpa en bil är det viktigt att man är förberedd både ekonomiskt och kunskapsmässigt angående bilar. Vi kommer i detta blogginlägg från hjälpa dig hur man ska tänka ekonomiskt när man ska köpa bil och framförallt hur man ska få råd med en bil som man vill ha. När det kommer till bilar i den dyrare segmentet krävs det en del pengar och hur ska man då kunna få råd till en sådan bil som man har drömt om. Först och främst måste man planerar hur mycket pengar har jag nu och hur mycket pengar behöver jag för att köpa denna bil. Vi kommer ge några alternativ så man kan fixa finansieringen av bilen.


  1. Börja spara pengar på ett sparkonto med hög ränta. Välj en summa som du ska månadsspara varje månad. Lägg sedan in detta belopp på ett sparkonto såsom 4spar då ser man sina pengar växa med hjälp utav ränta som gjort att man får avkastning på sina pengar. Det tar tid med det är en intressant resa och kul när man väl har köpt sin drömbil för egna pengar.
  2. Har man inte möjlighet eller tid att spara ihop till pengar till bil kan man ta ett billån får att kunna köpa en bil. Eftersom det är ett billån kan man få riktigt bra ränta på lån. Många låneförmedlare kan man låna upp till 500 000 kronor och även 600 000 kronor utav Axo finans. Men även fast räntorna är så låga så bör man se billån som sista utvägen om ibland så ser verkligheten annorlunda ut och man behöver akut pengar till en bil.
  3. Har man redan har bil kan man alltid göra reklam på sin bil i form av lackning eller via stickers. Man kan få rätt mycket pengar för att göra så och då får man pengar varje månad till sitt konto. Så är man lite sugen på extra pengar så kan man alltid göra det.
  4. Det bästa alternativet för att spara pengar till bil kan vara att börja spara i aktier och fonder för att få ihop till lite pengar. Då kan man månadsspara en viss summa och sedan efter något år eller två så har man fått ihop en liten slant plus att man få avkastning får aktier och utdelning varje år.
  5. Om det krisar riktigt mycket kan man skaffa sig ett kreditkort från Bank Norwegian då man kan ta en kredit om man verkligen är i akut läge av bil. För att snabbt få tillgång till pengar. Om man inte får ett vanligt kreditkort beviljat så kan man testa ta lån utan jobb eller inkomst. dessa långivare ger ut lån till personer utan arbete.

Att spara pengar till bil

Det kan vara jobbigt men det är en väldigt rolig belöning man får när man har sparat klart. Sen och man köper en ny bil så varar värdet på den ganska bra så då kan man ju sälja vidare den efter några år om man har tröttnat på just den bilen. Men tänk på att spara pengar till bil är betydligt bättre än att låna till en bil. Om du däremot är i en sits där ett billån är mer aktuellt än att spara till inköpet av en bil så kan du låna till bil hos våra vänner på Fordonfinans.