Därför ska du samla dina lån och krediter

Det är vanligt att man har utspridda lån och krediter, men det är inte speciellt bra för din plånbok. Vi skall idag gå igenom varför det är förmånligt för dig att samla alla dina lån på en bank istället för att ha massa lån utspridda på flera banker och kreditkort.

1. Lägre ränta

När du ska samla dina lån gör du det via en låneförmedlare vilket innebär att du får svar från upp till 30 olika banker när du ansöker om ett samlingslån. Det betyder att du har större sannolikhet att du får en lägre ränta på dina lån. Våra låneförmedlare ger ut privatlån som har räntor från 2.95% Är det så idag att du har massa krediter och smålån är det en lätt match att så en lägre ränta än vad du har idag.

2. En betalning per månad istället för flera

Varje månad får du ut en faktura på varje lån/kredit du har som ska betalas. Då tillkommer ofta aviavgift på ca 40 kronor per faktura per lån. Då är det ju väldigt onödigt att betala flera sådana avgifter när man kan bara betala en per månad. Det är också mycket bekvämare att betala en faktura istället för flera stycket, om man inte tycker det är väldigt kul att betala räkningar.

3. Bättre kreditvärdighet på sikt

När du har samlat dina lån hos en bank med lägre ränta kommer det att ge dig en bättre kreditvärdighet. Du kommer i framtiden ha möjlighet att sänka ränta ytterligare eftersom du har en bättre kreditvärdighet nu. Anledningen till att man får bättre kreditvärdighet efter man har samlat lån är för att man blir av med alla dessa dåliga krediter och smålån och dom försämrar kreditvärdigheten. Du blir mer pålitlig och betrodd av bankerna om du samlar lån för dom ser då att du har fått bättre koll på din ekonomi och att du verkligen vill förbättra din situation.

4. Ordning och reda på torpet

Ibland när man har många små krediter och flera lån är det väldigt svårt att ha koll på alla dessa. Man är osäker på räntan, ingen vidare koll på dolda avgifter och hur man undviker dom för att man har för många. Har du ett lån med en ränta blir det givetvis lättare du ser klart och tydligt hur mycket du har kvar på ditt lån och du har stenkoll på din ränta. Sedan har du gjort dig av med alla dolda avgifter.

5. Spara pengar

Genom att samla lån får du en lägre ränta och färre dolda avgifter - då kommer du få en lägre månadskostnad. När du har samlat lån och du får pengar över för att du har fått en lägre månadskostnad är det bra om du lägger dom pengarna som blir över på extra amortering så du kan bli av med ditt lån så snabbt som möjligt. Du kommer få en lägre räntekostnad om du samlar dina lån det är den viktigaste variabel att ha koll på när man har lån. Man vill ju att den ska vara så låg som möjligt.


Hos dessa banker kan du samla dina lån

Zmarta Belopp: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: 2,95 – 26,95 %
Ansök/Läs mer
Lendo Belopp: 10 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 39,50 %
Ansök/Läs mer
Advisa Belopp: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: 2,95 – 29,90 %
Ansök/Läs mer
Zmarta Belopp: 5 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 39,50 %
Ansök/Läs mer
Direkto Belopp: 10 000 – 500 000 kr
Ränta: 2,95 – 39,00 %
Ansök/Läs mer
AXO Finans Belopp: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: 2,95 – 28,90 %
Ansök/Läs mer
Därför ska du samla dina lån