Hitta bra kreditkort med låg ränta

Kreditkort Kostnad, villkor & ränta Ansök om kreditkortet
Bank Norwegian Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 45 dagar och kreditränta på 19,99%. Ansök/Läs mer
Re:member flex Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 56 dagar och kreditränta på 9,74 - 24,74%. Ansök/Läs mer
Marginalen Traveller Kredit upp till 150.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 16,90%. Ansök/Läs mer
Marginalen Gold Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 16,90%. Ansök/Läs mer
Komplett Bank Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 21,40 - 24,90%. Ansök/Läs mer

Recensioner av kreditkort

Bästa kreditkortet 2021

Vi har testat över 25 olika kreditkort som erbjuds på den svenska marknaden och varje kreditkort har genomgått flertalet tester. Bland annat handlar våra tester om vilka krav som finns för att ansöka om kreditkortet såsom ålder och inkomst. Därtill går vi igenom den räntan samt effektiva räntan som tas ut i dom fall där man vill betala av ett köp man gjort med kreditkortet samt vilken typ av cashback som kreditkortet innefattar. Sveriges bästa kreditkort 2021 är Norwegian kreditkort som enligt oss har allt du kan tänkas behöva - du får en trygg reseförsäkring, bra cashback på resor och alla köp som du gör online och i stora delar av dom fysiska etablerade butiker som finns runt om i världen och allt detta till en riktigt låg ränta och gratis årsavgift. Se alltid till att du jämför svenska kreditkort innan du bestämmer dig för att skaffa ett eget kreditkort.

Vi på Ta-Lån.com tycker att ett bra kreditkort är ett kort som erbjuder en låg ränta, förmånliga erbjudanden som rör dels dom dagliga utgifterna, men även resor och transporter. Gratis årsavgift på ditt kreditkort är också en viktigt parameter tillsammans med relevanta försäkringar. Allt som allt är ett bra kreditkort ett sådant kort som faktiskt passar dig och din vardag - oavsett vilken bank eller vilket företag som står bakom kreditkortet.

Olika fördelar med bra kreditkort

Själva användningsområdet av ett bra kreditkort är enkelt. Du vill kunna göra dina köp i butiker och till vardags utan att behöva ta speciellt stor hänsyn till din nuvarande kontobalans på ditt lönekonto. Ett kreditkort är ett mycket bra komplement eller alternativ till att ta lån av banken genom ett privatlån på både mindre och större belopp såsom att låna 5000 kronor eller motsvarande. Efter mellan 15 - 35 dagar som kommer motsvarande summa som du spenderat på ditt kreditkort komma hem som en faktura, antingen per post eller per e-post. Om du betalar fakturans belopp omgående så har du använt ditt kreditkort utan ränta - men om du dröjer med betalningen så utgår det alltid en mindre ränta.

Den största fördelen med att hitta ett bra och långsiktigt kreditkort att alltid ha i plånboken är att du kan samla poäng med ditt kreditkort - och då givetvis på alla köp som du gör vare sig det gäller dagligvaruhandel, resor eller bensin. Ett bra kreditkort fungerar både som matkort, bensinkort och resekort - men se till att ta del av en sammanställning med bra information innan du skaffar ett kreditkort.

Cashback och bonus genom kreditkort

Ett av dom mest populära kreditkorten som vi varit inne på tidigare är kreditkort från Norwegian som också erbjuder vad som i folkmun kallas för cashback eller bonuskort. Kreditkort med cashback eller bonus innebär att du får en ekonomisk ersättning för dom köp du gör i både butik och online. Vad gäller Norwegians kreditkort så erbjuder dom 10% av priset på din biljett i vad dom kallar CashPoints på deras Flex-biljetter och 4% på deras LowFare-biljetter vilket är väldigt förmånligt för dig som reser mycket privat eller i tjänst - tillsammans med Norwegian. Kreditkortet erbjuder därtill 0,5% i CashPoints på all din kortanvändning - det vill säga alla dina köp - till upp till 100.000 kronor per år. När du använt ditt kreditkort och överstigit beloppet som erbjuder 0,5% i CashPoints så fortsätter ersättningen när du tankar bilen och när du gör dina dagliga köp i matbutiker bland annat. Således funkar detta kreditkort bra som matkort. Ett annat oslagbart kort är kreditkort re:member Flex som erbjuder hög cashback eller kreditkort från Marginalen Gold som erbjuder 2 räntefria månader.

Sammanfattningsvis - ju mer du handlar med ditt kreditkort och ju fler resor du köper - ju mer CashPoints får du som du sedan får tillgodo på ditt kreditkort och dessa kan du göra och köpa precis vad du vill med. Du kan även använda dina poäng för att betala dina resor med, förutsatt att du flyger med det bolag som ansvarar för ditt kreditkort.

Krav för kreditkort

Dom allra vanligaste kraven för dom flesta kreditkort är att du ska vara myndig (över 18 år) och ha en inkomst från arbete. Allt som oftast ligger den lägsta gränsen på inkomst någonstans kring 120.000 kr innan skatt vilket motsvarar 10.000 kronor i månaden. Det innebär att även du som studerar och får CSN i många fall kan få ett kreditkort beviljat. Börja med att jämföra vilka kreditkort som passar dig och vilka krav som finns för att få just det kreditkortet du är intresserad av - därefter kan du ansöka och se vad banken eller kreditkortsföretaget säger.

Om du vill läsa mer om vilka krav som finns på dig som privatperson innan du skaffar ett nytt kreditkort så kan du läsa mer på denna sida.

Vanliga frågor om kreditkort

Därför ska du ha ett bra kreditkort

Bra kreditkort 2021