Från revisor till CFO för Savelend

Fondanalys.se har nyligen gjort intervju med Sarah Ankergård som är CFO för plattformen Savelend. Under denna intervju berättar Sarah om sin uppväxt och hur hon tidigt fick intresse för bankyrket och senare om hennes val att börja plugga på Örebro Universitet. Intervjun täcker även hennes yrkesbana när hon jobbade som revisor på Ernst & Young och även när hon tog ett halvår i New York och jobbade även där för Ernst & Young. Idag är hon examinerad revisor och auktoriserad revisor.

Ekonomibloggen rekommenderar att du läser denna intervju om man funderar på att börja investera i Savelend eller om man redan har ett sparande där. Det är även matnyttigt för dom som investerar direkt i Savelend för att få lite mer kött på benen om deras nya CFO och hur hon kommer axla den nya rollen som CFO för Savelend. Mer om vilken riktning Sarah kommer styra Savelend i finns i artikeln om Sarah.

Savelend CFO

För dig som inte vet vad Savelend är för något så gör vi en snabb genomgång. Savelend är en så kallad Peer to Peer-plattform där privatpersoner lånar ut till andra privatpersoner. Savelend håller alltså i denna plattformen och är då en mellanhand som ser till så att allt går rätt till och dom håller även i utlåningen. För Savelend går i dagsläget inte med vinst men det är en kvalificerad gissning att man därför vill anställa en sådan finansiellt kunnig person som Sarah. När man investerar i Savelend så får man alltså en ränta på sina pengar som man då investerar. Denna ränta är rätt hög då man främst investerar i konsumentkrediter och även företagskrediter. Räntan efter kreditförluster och serviceavgifter sedan start har varit på ett snitt på 11.7% vilket är väldigt högt jämfört med konkurrenten Lendify som har en ränta på cirka 5-6% per år efter kreditförluster och serviceavgifter. Lendify är inte heller lönsamt idag så läs mer hur Sarah Ankergård kommer styra Savelend som ny CFO.

Är man intresserad av finans och entreprenörskap bör man kika in Fondanalys för fler intervjuer av personer i framtidsbranscher och även smarta och enkla tips om hur man får en bättre privatekonomi och även några smarta tips för att spara lite extra pengar i vardagen. Håller man ögonen öppna kan man även hitta några smarta aktieanalyser för dig som tycker det är roligt med investeringar.