Så ökar du din inkomst

Vi på Ekonomibloggen kommer ge dig några tips att få lite extra pengar till din plånbok.

Sälj onödiga saker

Har du någon cykel som du inte använder eller en soffa som bara står och skräpar. Då man man enkelt sälja den på blocket eller på någon annan mötesplats för begagnade produkter. Det är både bra för miljön och din plånbok när man får något sålt, man får även bort onödiga saker som bara står i vägen för dig.

Jobba lite extra

Genom att jobba lite övertid eller ta ett extra pass får du enkelt ett tillskott till din lön så den ökar. Sätt upp dig själv som tillgänglig, så din chef vet att du har möjlighet att jobba lite extra.

Be någon bekant om pengar

Har du någon nära vän eller någon i familjen som kan låna ut till dig är det ett smidigt sätt att få lite extra pengar, om man i är i akut behov. Är det ingen som vill ställa upp så kan man ansöka själv om ett lån utan UC då för man snabbt pengar till sitt konto inom 5 minuter.

Panta smycken

Har du något gammalt guld, silver, brons smycke? Då man man sälja dom eller skicka in dom till en pantbank, det går relativt snabbt att få pengar från dessa pantbanker och dessa smycken brukar vara värda ganska mycket pengar.

Ta ett lån

Har du riktigt stort behov av akuta pengar då kan man ansöka om ett privatlån, det brukar ta mellan 1-3 bankdagar att få ut pengarna till sitt bankkonto. Man kan låna mellan 5 000 - 500 000 kronor helt beroende på hur mycket man vill låna. Men det ska inte vara förstahandsalternativet att ta lån. Det gör man bara om man verkligen behöver ett enkelt sätt att få tag i pengar.

Fråga dina vänner om dom behöver en barnvakt

Om man hjälper sina vänner att passa deras barn över en helg, blir nog det säkert uppskattat utav dom. Det kanske även finns katter, hundar eller andra djur som behöver passas under exempelvis semestern.

Öppna sparkonto

Öppna ett sparkonto då får man pengar på sitt kapital som man sätter in. Det finns många sparkonton dagsläget såsom 4spar som ger hög ränta på dina pengar. Det tag tyvärr lite tid. Men efter ett litet tag så kan man ta ut pengarna från sitt sparkonto och då men ränta. Så man får mer pengar tillbaka.

Sparkonto Sparbelopp & Ränta Skapa konto
4Spar Ränta från 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Viaspar Ränta från 8.00%. Sparbelopp: 5 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Avanza Ränta 0.15 - 1%. Sparbelopp: 100 kr - Obegränsat Skapa sparkonto

Kör taxi åt dina vänner

Det bästa är att man gör sig tillgänglig för Uber. Men om inte det går kan man ju köra sina över när dom ska ut på krogen, då slipper dom ta buss/taxi och du som kör kan få lite extra pengar enkelt.

Ansök om ett kreditkort

Öka inkomsten

Det är både bra och effektiv att ha ett kreditkort man få enkelt tillgång till lite extra pengar, och sen när man får sin lön kan man betala av sin kredit. Det finns även många nya kreditkort så som Komplett bank kreditkort och Remember flex som är helt utan årsavgift. Så man behöver ju inte använda det ofta, utan bara när man blir akut behov av lite pengar. Det tillkommer även bra bonusar på dessa kreditkort som gör att man tjänar pengar när man handlar. Det ligger på mellan 1-4 % av vad man handlar, så vill man få lite cashback är ett kreditkort ett bra alternativ.

Kreditkort Kostnad, villkor & ränta Ansök om kreditkortet
Bank Norwegian Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 45 dagar och kreditränta på 19,99%. Ansök/Läs mer
Re:member flex Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 56 dagar och kreditränta på 9,74 - 24,74%. Ansök/Läs mer
Marginalen Traveller Kredit upp till 150.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 16,90%. Ansök/Läs mer
Marginalen Gold Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 16,90%. Ansök/Läs mer
Komplett Bank Kredit upp till 100.000 kr. Gratis årsavgift. Räntefritt i 50 dagar och kreditränta på 21,40 - 24,90%. Ansök/Läs mer