Hur mycket får jag låna?


Hur mycket får jag låna

Hur mycket man kan låna är en högst relevant fråga som många ställer sig när man ska köpa bostad eller om man bara ska köpa sig en båt eller liknande. Då är det bra att veta hur mycket man egentligen kan låna. Dessa frågor kommer vi idag att sätta svar på. Det är dock viktigt att tänka på att inte låna för mycket så man inte klarar av att betala eller att det bli en för stor belastning på din privatekonomi. Därför rekommenderar vi att man inte lånar mer än vad man klarar av, men ibland kan det vara skönt att veta hur mycket man faktiskt kan låna om något skulle hända eller om man vill göra en förändring i sitt liv. Vi kommer även att gå igenom möjligheterna att låna trots betalningsanmärkningar och hur mycket man kan låna helt utan UC. Det kan dock vara svårt att få ett max-belopp beviljat därför tycker vi att man ska ta med en medsökande på lånet för att både få bättre ränta och även bättre möjlighet till att få låna så mycket pengar som man faktiskt vill låna.

Hur mycket kan man låna när man har betalningsanmärkningar?

Är det så att man har fått en eller flera betalningsanmärkningar finns det några långivare man kan vända sig till för att få ett lån beviljat. Men hur mycket kan man låna i så fall? Jo hos Anmärkningar.se kan man låna upp till 200 000 kronor även fast man har en eller flera betalningsanmärkningar. Sedan kan man låna upp till 150 000 kronor hos låneförmedlaren Lendo. Även låneförmedlare Pengino tror på en andra chans och erbjuder kunder lån även fast man har betalningsanmärkningar. Dom flesta långivarna erbjuder lån till kunder som har mellan 1-10 stycken betalningsanmärkningar så har man fler än 10 stycken så blir det tyvärr svårt att få ett lån beviljat.

Lendo - POPULÄRT VAL!
 • Ränta 2,95% - 25,74%
 • Låna mellan 5.000 - 500.000 kr
 • 1 - 15 år.
 • Ansök
  Bynk
 • Ränta 3,95% - 19,95%
 • Låna mellan 10.000 - 300.000 kr
 • 3 - 12 år
 • Ansök
  AXO Finans
 • Ränta 2,95% - 24,00%
 • Låna mellan 5.000 - 600.000 kr
 • 1 - 15 år
 • Ansök

  Hur mycket kan man låna utan UC?

  Det högsta beloppet idag som man kan låna utan UC är kring 40 000 kronor utav Mobillån. Dom tar även emot personer med betalningsanmärkningar så om man har någon betalningsanmärkning och ingen lusta att ta någon UC då bör man kika in Mobillån för att få möjlighet att låna upp till 40 000 kronor. Det är inte bra för din kreditvärdighet att ansöka om ett lån som just tar UC därför rekommenderar vi just långivare som INTE tar någon UC dom hämtar sin information på annat sätt så du inte försämrar din kreditvärdighet.

  Hur mycket kan man låna till ett privatlån?

  Det högsta beloppet för ett privatlån är i dagsläget 600 000 kronor helt utan säkerhet hos Bank Norwegian men det är inte helt enkelt att då ett så stort lån utav bank norwegian. Man måste ha bra kreditvärdighet för att få låna 600 000 kronor utan säkerhet. Även låneförmedlaren Axo Finans erbjuder privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kronor. Men det finns tyvärr ingen bank som erbjuder större privatlån än just 600 000 kronor. Men det kommer säkert snart banker som bättrar på möjligheten att låna stora belopp.

  Läs också:

  Hur mycket kan man låna till en båt?

  Är det så att man funderar på att låna till båt behöver man en kontantinsats på 15% om man ska låna från våra storbanker, då går det att låna upp till en miljon. Men om man inte har lust att fixa med kontantinsats då man låna upp till 500 000 kronor hos Myloan då slipper man spara pengar till kontantinsats och allt sånt krångel. Men behöver man mer pengar än 500 000 kronor är det bästa att man ansöker hos storbankerna. För att få möjlighet att få låna mer pengar till båten.

  Hur mycket kan man låna till bil?

  När det kommer till billån behöver man en kontantinsats alltså 15% av värdet på bilen. Det är väldigt olika hur mycket pengar man kan låna till just bil men Zmarta och Freedom Finance erbjuder billån upp till 600 000 kronor men det sägs att hos våra storbanker kan man låna betydligt större belopp än så. Bara man har kontantinsatsen redo på 15% av beloppet. Upp till en miljon kan vara möjligt hos storbankerna med som sagt då krävs kontantinsats och även en väldigt bra kreditvärdighet. Jämfört om man skulle låna hos Zmarta eller Freedom Finance. Räntan brukar ungefär ligga på samma nivå. Tar lånet som bilhandlaren erbjuder brukar det straffa sig då den ränta brukar vara högre än vad låneförmedlare erbjuder om inte det är en ny bil som man köper. Då brukar bilhandlarna erbjuda bra räntor.

  Hur mycket kan man låna till bostad?

  Hur mycket får jag låna bostad

  Det krävs först och främst att man har en kontantinsats på 15% när man tar bolån. Detta är detta är ett krav som kallas för bolånetak och kom 2010. Sedan har två amorteringskrav kommit som begränsar möjligheten att låna och man tvingas extraamortera på sitt bolån om man är högt skuldsatt. Men om man har en väldigt hög inkomst då finns det inte direkt några tak på hur stort ett bolån får vara. Det finns idag många som har bolån upp till 10 miljoner även fast det är ovanligt så finns det. Det har alltid varit vanligt att låna höga belopp till bostäder. Speciellt i våra storstäder där är det inte ovanligt att det kostar upp till 100 000 kronor per kvadratmeter i dom centrala delarna. Detta gör att många måste låna man har helt enkelt inget val. Då blir det ofta att man sitter med högt belånade bostäder. Det har till och med blivit vanligt att låna till kontantinsats för att det är så höga priser på bostäder. Åtta miljoner för en central bostad är inte ovanligt i Stockholm och då krävs ju en kontantinsats på 1,2 miljoner kronor vilket är en väldigt stor summa pengar även fast man kanske har det gott ställt. Därför lånar man just till kontantinsats hos låneförmedlare som Direkto till exempel.