Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden

Om du behöver låna pengar med en aktiv skuld hos Kronofogden så finns det några långivare som accepterar detta. Det centrala som du som låntagare ska söka efter är långivare som accepterar betalningsanmärkningar, då detta är vad en skuld hos Kronofogden i regel innebär. I listan nedanför finner du långivare som gör det möjligt för dig att låna pengar med en aktiv skuld hos Kronofogden.

Tando Låna mellan 10.000 - 70.000 Accepterar betalningsanmärkningar UC
Ansök!

Så påverkas din möjlighet att låna när du har skuld hos Kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden så sänks din kreditvärdighet markant, och det är i regel mycket svårt att låna pengar både hos etablerade banker och hos mindre långivare. Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden och är i behov av att låna pengar så kommer långivarna att notera detta genom att ta del av dina tidigare betalningsanmärkningar eller prickar i Kronofogdens register, varpå dom ofta tenderar att avslå en ansökan om att låna mer pengar på grund av dina tidigare svårigheter att återbetala skulder.

När du har en aktiv skuld hos Kronofogden och vill låna pengar så kan det vara tufft. Du kan få svårt med att ta bolån, köpa bil eller bara skaffa lägenhet. Att ha en skuld hos Kronofogden är alltså en stor last för privatpersoner även när det kommer till fundamentala saker såsom att hitta en ny bostad, låna till att studera eller att skaffa ett kreditkort.

Om du vill låna pengar med en aktiv skuld hos Kronofogden så behöver du välja en långivare som accepterar att du har betalningsanmärkningar. Om du vill låna mellan 10.000 - 70.000 med aktiva skulder hos Kronofogden så rekommenderar vi att du ställer in siktet på en långivare såsom Tando som ger dig den möjligheten.

Så arbetar Kronofogden

Kronofogdens arbetssätt går ut på att hjälpa långivare eller företag som på något sätt behöver säkerställa en privatperson eller företags betalningsförmåga, genom att sätta prickar eller betalningsanmärkningar på dom aktörer som tidigare har brustit i sin förmåga att återbetala lån, skulder, fakturor eller andra typer av utgifter. Kronofogden ska dock inte ses som en ovän eller en elak aktör - utan dom finns där för att säkerställa att rätt lån betalas ut till rätt person - utan att långivaren tar en allt för hög risk.

Läs också: Ta lån med betalningsanmärkningar

Så arbetar du bort en skuld

Låna pengar skuld kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden och vill bli av med din skuld så finns det flera saker du som privatperson kan göra. Det primära du som privatperson kan göra för att arbeta bort en skuld hos Kronofogden är att ha en löpande dialog med Kronofogden för att säkerställa att dom har koll på hur du arbetar med att få bort dina betalningsanmärkningar. På lång sikt är det viktigt att du inrättar ett sparande och sätter upp en månadsbudget som du följer från start till mål, för att säkerställa att inga onödiga utgifter finns och att du fullt ut kan låta Kronofogden förstå att du konsekvent försöker arbeta bort dina aktiva skuld - så att du framöver kan få möjligheten att låna pengar, oavsett vad pengarna ska lånas eller användas till.

Långivare som accepterar skuld hos Kronofogden

Antalet långivare som låter dig att låna pengar med en aktiv skuld hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar är ganska få. Dom långivare som du har bäst chans att få ett accepterat lån hos accepteras nedanför.

Tando låter dig låna med aktiv skuld

Hos Tando kan du låna mellan 10.000 - 70.000 kronor med en aktiv skuld hos Kronofogden, utan UC och med betalningsanmärkningar. Tando kräver att du i detta fall har en borgensman vilket betyder att du behöver en person som kan gå i god för dig och betala av lånet om det visar sig att du inte har möjlighet.

Skillnad på aktiv skuld och tidigare skuld

Kronofogden

Det är viktigt att som låntagare känna till att det finns en skillnad mellan att ha en aktiv skuld hos Kronofogden och att ha en tidigare skuld hos Kronofogden - inte minst när man är intresserad av att ta ett nytt lån, ansöka om att samla lån eller att ansöka om exempelvis ett kreditkort. Om man har en aktiv skuld hos Kronofogden och låna pengar så är problemet i regel större än om du har en tidigare och historisk skuld. En betalningsanmärkning, som är det som Kronofogden sätter på dig om du har varit bristfällig i din återbetalning av tidigare skulder eller lån, sitter i under 3 år för dig som privatperson - vilket gör det svårt för dig att låna ytterligare pengar. Skuldsanering däremot gäller i 5 år från den dagen då beslutet eller lånet beviljades.