Låna till MC / Motorcykel

När man lånar till motorcykel har man två alternativ om man behöver pengar för att köpa en motorcykel. Det första är att man tar ett lån med säkerhet och då är säkerheten i lånet själva motorcykel detta göra att om man inte kan betala av lånet så tar banken din motorcykel i pant. Det andra alternativet som finns när man söker finansiering av motorcykel är att man tar det vanligt privatlån utan säkerhet. Då slipper man förlora sin motorcykel om man inte skulle klara av att betala av sitt motorcykel lån. Det vi kommer gå igenom i denna artikel är hur man ska tänka kring när man ska finansiera sin motorcykel på bästa sätt. Vi prioriterar låga räntekostnader och schyssta villkor till dig som blivande motorcykel ägare. Det finns även ett antal flertalet fällor som man ska se upp för när man ska låna till motorcykel som vi varnar för och hjälper dig undgå.

Här kan du låna pengar för att betala din motorcykel/MC:

Lendo - POPULÄRT VAL!
 • Ränta 2,95% - 25,74%
 • Låna mellan 5.000 - 500.000 kr
 • 1 - 15 år.
 • Ansök
  Freedom Finance
 • Ränta 3,60% - 19,74%
 • Låna mellan 5.000 - 600.000 kr
 • 1 - 15 år
 • Ansök

  Låna inte för mycket pengar till motorcykel

  Lån till MC

  Det är en vanligt fälla att man tar ett för stort motorcykel lån som man inte klarar av. Man ska låna rimligt och inte för mycket. Det finns idag många motorcykel som kostar 200 000 kronor till 500 000 kronor och att låna så stora belopp kan vara väldigt påfrestande även för dig med bra kreditvärdighet. Det är bra att man känner efter själv hur mycket man kan känna sig bekväm med att låna och visst kan det vara så att många känner att dessa motorcykel lån klarar man av. Då ska man absolut köra. Men om man är lite osäker på sin privatekonomi kommande år bör man satsa på ett så litet lån som möjligt och försöka få en så låg ränta som det bara går. Allas förutsättningar är olika att låna till en motorcykel men generellt så är det ofta väldigt lätta att få lån till en motorcykel då bankerna ser detta som en säkert köp. Det är ungefär samma som bolån och husbilslån. Dessa lån och även MC-lån är lätta att få beviljade från banken och man kan ofta få rätt stora belopp beviljat om man vill köpa en dyrare motorcykelmodell.


  Att tänka på innan man lånar till MC

  Låna till Motorcykel

  En viktig variabel som man ofta glömmer bort när man lånar till motorcykel är att tänka på återbetalningstiden som är väldigt viktigt. Man ska välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att få en lägre räntekostnad. Räntekostnad är den totala kostnaden för ett lån. Den vill man hålla nere så mycket som möjligt när man ska låna till en motorcykel. En annan viktig variabel som man ska tänka på om man ska låna till motorcykel är att man ska välja en bank som man känner sig trygg med. Det är ofta man väljer en bank bara för att dom är en låg nominell ränta men egentligen en väldigt hög effektiv ränta på sitt motorcykel lån. Det är därför viktigt att välja en bank som man kan lita på eftersom man vill ju inte byta bank flera gånger under motorcykel lånet låneperiod.

  En annan viktig sak att tänka på innan man lånar till en motorcykel är att man ska ha minst 20 % kontantinsats om man ska ha motorcykel som säkerhet till lånet. Alltså om man köper en motorcykel som kostar 300 000 kronor behöver man 60 000 kronor i kontantinsats. Detta gäller endast om man ska ha motorcykel som säkerhet. Inte om man tar ett vanligt lån som vi tycker är ett bättre val för dig som vill låna till en motorcykel. På grund att att man kan bli av med motorcykel om man inte sköter betalningen om man har motorcykel som säkerhet till lånet. Det fungerar precis som ett bolån. Din motorcykel är alltså som pant. I dagsläget har vi många låneförmedlare som erbjuder bra räntor till MC-lån.

  Fördelar med att låna till motorcykel utan säkerhet

  När man ska ta lån till motorcykel kan man välja att låna utan säkerhet vilket innebär att banken kan inte ta din motorcykel som pant om du inte skulle klara av att betala av lånet. Detta är bra för dig eftersom då får du behålla din motorcykel.