Låna med privatlån

Vad är ett privatlån?

Privatlån skiljer sig från andra vanligt förekommande lån man söker finansiering för ett tydligt kopplat område som exempelvis ett bostadslån. Det är en form där långivaren inte ställer krav på någon underliggande säkerhet. Privatlån har tidigare kallats för blancolån, och går fortfarande under den betäckningen i vissa sammanhang. Privatlån och blancolån är alltså två olika begrepp för samma finansieringsform. Går du i tankarna om att ta ett privatlån men har vissa funderingar? Vi hjälper dig att ta reda på rätt information som du behöver för att känna dig trygg med att ta ett privatlån.

Privatlån risk

Det kan kännas osäkert med ett upplägg för privatlån när långivaren inte kräver någon säkerhet. Privatlån är dock ett mycket säkert sätt finansieringssätt. Det är vanligt förekommande och villkoren regleras efter långivarens beräknade sannolikhet att lånen betalas tillbaka. Ingen långivare skulle dela ut osäkra lån till personer utan betalningsförmåga, för skulle man göra det är risken stor att långivarens ekonomiska situation brakar samman och verksamheten går i konkurs. Marknaden regleras alltså långivarnas funktionssätt och garanterar att endast aktörer med gott omdöme överlever långsiktigt. Du kan därför känna dig trygg med långivarens bedömning om huruvida du ska bli godkänd för ett lån eller inte.

Vad är risken med privatlån?

Vad är risken med att ta ett privatlån? Det tråkiga svaret är att det beror fullständigt på ens egen privatekonomi. Det vi kan säga är att det inte finns någon risk bortom sin egna situation. Aktörerna som tillhandahåller finansiering i form av privatlån är seriösa och säkra. Om du känner dig lite orolig så hjälper vi dig att få en bättre överblick på Ta-Lån.com. Ett tecken på hur säkert finansieringsformen privatlån de facto är hittar vi i konstaterandet att det är ett av de mest förekommande formen av lån. Privatlån är den mest förekommande formen utav lån. Det är ett smidigt tillvägagångsätt att säkerställa finansiering till fördelaktiga villkor.

Lendo - POPULÄRT VAL! Ränta 2,95% - 25,74%.
Låna mellan 5.000 - 500.000 kr.
1 - 15 år.
Läs recension
Ansök
Bynk Ränta 3,95% - 19,95%.
Låna mellan 10.000 - 300.000 kr.
3 - 12 år.
Läs recension
Ansök
AXO Finans Ränta 2,95% - 24,00%.
Låna mellan 5.000 - 600.000 kr.
1 - 15 år.
Läs recension
Ansök
Bank Norwegian Ränta 6,99% - 29.27%.
Låna mellan 5.000 - 600.000 kr.
1 - 15 år.
Läs recension
Ansök
Freedom Finance Ränta 3,60% - 19,74%.
Låna mellan 5.000 - 600.000 kr.
1 - 15 år.
Läs recension
Ansök

Anledningar till att ta ett privatlån

Köp av bostad

Står du inför en av dina största affärer? Ska du köpa en bostad? Även om din ekonomiska situationen egentligen får dig att sukta efter en hyresrätt, men tvingar in dig på bostadsmarknaden med anledning av bostadsbeståndets utformning, eller om du simmar i pengar så behöver du sannolikt skanna av lånemarknaden. Under den senaste tiden har ett regleringar tillkommit som du behöver ta hänsyn till. Idag behöver man 15 procent i kontantinsats för att ta ett bostadslån. Men vad gör man om det inte funnits möjlighet att spara ihop till kontantinsatsen? Ingen fara – privatlån är ett fullgott komplement till din lånefinansiering, och är vanligt förekommande.

Renovering av bostad

Det är ett smidigt tillvägagångsätt för att få ihop finansiering av exempelvis reparationen och renovation. För en familj som vill investera i sin villa genom att låna till en renovering som förväntar öka värdet på bostaden kan det vara ekonomiskt rationellt att ta ett privatlån. Det finns många olika anledningar till varför man kan tänka sig ta ett privatlån. Ska du exempelvis renovera ditt hem är det fullt rationellt att ta ett lån.

Resa

Drömmer du om den där resan? Större resor som har en annan betydelse en vanligt förekommande sådana kan vara svåra att få till tidsmässigt och ekonomiskt. Om du vet med det att din ekonomiska situation täcker upp för kostnaden, men att tiden är nu och att det inte är tillräckligt för att spara ihop den nödvändiga summan kan det vara motiverat att ta ett privatlån. En anledning kan vara din kännedom om att priset kommer att öka. Det kan således vara ekonomiskt motiverat att ta ett privatlån för att finansiera resan du drömt om.

Tillfälligt dålig ekonomi

En annan anledning till varför du eller andra är i behov av privatlån är tillfälligt dålig ekonomi. Alla har vi varit där, när större ekonomiska krafter påverkar din situation och krymper det ekonomiska utrymmet. Men likväl är du medveten om att det är en tillfällig situation som snart vänder tillbaka. Det kan då vara motiverat att ta ett privatlån för att inte behöva ta en smäll på ett koncentrerad tidspunkt. Det kan vara klokare att ta ett privatlån och genom detta tillvägagångssätt dra ut nödvändiga skärningar under en längre period, för att göra dessa mindre från en månad till en annan.

Oförutsägbar händelse

Tillfälligt dålig ekonomi kan komma från oförutsägbara händelser. Har bilden plötsligt gått sönder och är i renoveringsbehov, eller kräver ett nytt billån? Har tänderna blivit fyllda med hål och tandläkarna kräver lite för stora betalningar? Dessa händelser är svåra att räkna på och ta höjd för. Det är inte alltid man har en tillräckligt stor buffert för att täcka upp dessa oförutsägbara händelser. Då kan det vara motiverat att ta ett privatlån.